Toscaanse avonden

2014


Mijn goede vriend Nicolo, universitair docent Vinologie en eigenaar van het gerenommeerde wijnhuis Cantina del Giusto heeft zijn specialiteit de Vino di Nobile di Montepulciano, een volle Toscaanse rode wijn, meegenomen. Nicolo heeft een inleiding gegeven over de bijzonderheden van de Toscaanse wijnen. Natuurlijk werd dit begeleid met een traditionele Bistecca Fiorentine (Italiaanse T-Bone-steak in zijn meest pure vorm). Dank en alle lof voor jullie komst!

 

Saluti,

Stefano

 

NIK_4306 NIK_4301 kopie NIK_4254 NIK_4140 NIK_4139 NIK_4367 NIK_4346 NIK_4601 NIK_4594 NIK_4582 NIK_4505 NIK_4479 NIK_4462 NIK_4452 NIK_4449 NIK_4388 NIK_4331 NIK_4329 NIK_4288 NIK_4276 NIK_4267 NIK_4262 NIK_4259 NIK_4244 NIK_4243 NIK_4228 NIK_4199 NIK_4196 NIK_4190 NIK_4181 NIK_4178 NIK_4177 NIK_4167 NIK_4165 NIK_4164 NIK_4149

 

THD_8611 THD_8605 THD_8589 THD_8585 THD_8527 THD_8530 FrancoMorone8 FrancoMorone6 FrancoMorone7 FrancoMorone5 FrancoMorone4 FrancoMorone2 FrancoMorone3 FrancoMorone1 THD_8620

Franco Morone 2014


Tijdens onze thema-avond waren dit jaar te gast Franco en Raffaella. Deze twee fantastische mensen, hebben er samen met ons, en onze fantastische gasten, een enorm feest van gemaakt. Hierbij nogmaals dank en alle lof voor jullie komst!

 

Saluti,

Stefano

Toscaanse avonden 2013


De regionale keuken lijkt wel wat op die van Sardinië: verse producten, puur, volgens eeuwenoude traditie. Er komt op tafel wat het seizoen te bieden heeft. Door de welgesteldheid van de regio is de keuken wel rijker en iets minder eenvoudig. De Toscanen staan bekend als boneneters (mangiafagioli), maar ook bijzonder is het typische Toscaanse brood (het ongezouten filone of het typische met Toscaanse olijfolie overgoten fettunta).

 

De kruiden, cacio (pecorino, schapenkaas), pappardelle, pici (pasta), pesce (vis), carne (vlees), cantuccini (amandalkoekjes) passeren allen de revue.
Wie heeft er bijvoorbeeld niet gehoord van de Bistecca alla Fiorentina, de Chingiale (wild zwijn) of de Rostinciana (ribbetjes)?

 

Saluti,

Stefano

 

Toscaanse Avond 24 Toscaanse Avond 23 Toscaanse Avond 21 Toscaanse Avond 22 Toscaanse Avond 20 Toscaanse Avond 18 Toscaanse Avond 19 Toscaanse Avond 17 Toscaanse Avond 15 Toscaanse Avond 16 Toscaanse Avond 14 Toscaanse Avond 11 Toscaanse Avond 13 Toscaanse Avond 10 Toscaanse Avond 9 Toscaanse Avond 7 Toscaanse Avond 8 Toscaanse Avond 6 Toscaanse Avond 4 Toscaanse Avond 5 Toscaanse Avond 2 Toscaanse Avond 25 Toscaanse Avond 1

 

_NIK4581-bewerkt _NIK4512-bewerkt _NIK4502-bewerkt _NIK4491-bewerkt _NIK4104-bewerkt _NIK4046 _NIK4015-bewerkt _NIK4015-bewerkt-2 _NIK3986-bewerkt _NIK3646 _NIK3633 _NIK3624

Umbrische avonden 2013


De bekendste producten uit Umbrië zijn ongetwijfeld de truffel en de donkergroene olijfolie. Naast de culinaire feestelijkheden heeft Margaret Breukink (kunsthistoricus) iets vertelt over de Etrusken en wat er aan kunst te zien is in Umbrië. Dank voor jullie komst.

 

Saluti,
Stefano