Toscaanse avonden

2014


Mijn goede vriend Nicolo, universitair docent Vinologie en eigenaar van het gerenommeerde wijnhuis Cantina del Giusto heeft zijn specialiteit de Vino di Nobile di Montepulciano, een volle Toscaanse rode wijn, meegenomen. Nicolo heeft een inleiding gegeven over de bijzonderheden van de Toscaanse wijnen. Natuurlijk werd dit begeleid met een traditionele Bistecca Fiorentine (Italiaanse T-Bone-steak in zijn meest pure vorm). Dank en alle lof voor jullie komst!

 

Saluti,

Stefano

no images were found

 

THD_8611 THD_8605 THD_8589 THD_8585 THD_8527 THD_8530 FrancoMorone8 FrancoMorone6 FrancoMorone7 FrancoMorone5 FrancoMorone4 FrancoMorone2 FrancoMorone3 FrancoMorone1 THD_8620

Franco Morone 2014


Tijdens onze thema-avond waren dit jaar te gast Franco en Raffaella. Deze twee fantastische mensen, hebben er samen met ons, en onze fantastische gasten, een enorm feest van gemaakt. Hierbij nogmaals dank en alle lof voor jullie komst!

 

Saluti,

Stefano

Toscaanse avonden 2013


De regionale keuken lijkt wel wat op die van Sardinië: verse producten, puur, volgens eeuwenoude traditie. Er komt op tafel wat het seizoen te bieden heeft. Door de welgesteldheid van de regio is de keuken wel rijker en iets minder eenvoudig. De Toscanen staan bekend als boneneters (mangiafagioli), maar ook bijzonder is het typische Toscaanse brood (het ongezouten filone of het typische met Toscaanse olijfolie overgoten fettunta).

 

De kruiden, cacio (pecorino, schapenkaas), pappardelle, pici (pasta), pesce (vis), carne (vlees), cantuccini (amandalkoekjes) passeren allen de revue.
Wie heeft er bijvoorbeeld niet gehoord van de Bistecca alla Fiorentina, de Chingiale (wild zwijn) of de Rostinciana (ribbetjes)?

 

Saluti,

Stefano

 

Toscaanse Avond 24 Toscaanse Avond 23 Toscaanse Avond 21 Toscaanse Avond 22 Toscaanse Avond 20 Toscaanse Avond 18 Toscaanse Avond 19 Toscaanse Avond 17 Toscaanse Avond 15 Toscaanse Avond 16 Toscaanse Avond 14 Toscaanse Avond 11 Toscaanse Avond 13 Toscaanse Avond 10 Toscaanse Avond 9 Toscaanse Avond 7 Toscaanse Avond 8 Toscaanse Avond 6 Toscaanse Avond 4 Toscaanse Avond 5 Toscaanse Avond 2 Toscaanse Avond 25 Toscaanse Avond 1

 

_NIK4581-bewerkt _NIK4512-bewerkt _NIK4502-bewerkt _NIK4491-bewerkt _NIK4104-bewerkt _NIK4046 _NIK4015-bewerkt _NIK4015-bewerkt-2 _NIK3986-bewerkt _NIK3646 _NIK3633 _NIK3624

Umbrische avonden 2013


De bekendste producten uit Umbrië zijn ongetwijfeld de truffel en de donkergroene olijfolie. Naast de culinaire feestelijkheden heeft Margaret Breukink (kunsthistoricus) iets vertelt over de Etrusken en wat er aan kunst te zien is in Umbrië. Dank voor jullie komst.

 

Saluti,
Stefano