Toscaanse avonden

2014


Mijn goede vriend Nicolo, universitair docent Vinologie en eigenaar van het gerenommeerde wijnhuis Cantina del Giusto heeft zijn specialiteit de Vino di Nobile di Montepulciano, een volle Toscaanse rode wijn, meegenomen. Nicolo heeft een inleiding gegeven over de bijzonderheden van de Toscaanse wijnen. Natuurlijk werd dit begeleid met een traditionele Bistecca Fiorentine (Italiaanse T-Bone-steak in zijn meest pure vorm). Dank en alle lof voor jullie komst!

 

Saluti,

Stefano

Franco Morone 2014


Tijdens onze thema-avond waren dit jaar te gast Franco en Raffaella. Deze twee fantastische mensen, hebben er samen met ons, en onze fantastische gasten, een enorm feest van gemaakt. Hierbij nogmaals dank en alle lof voor jullie komst!

 

Saluti,

Stefano

Toscaanse avonden 2013


De regionale keuken lijkt wel wat op die van Sardinië: verse producten, puur, volgens eeuwenoude traditie. Er komt op tafel wat het seizoen te bieden heeft. Door de welgesteldheid van de regio is de keuken wel rijker en iets minder eenvoudig. De Toscanen staan bekend als boneneters (mangiafagioli), maar ook bijzonder is het typische Toscaanse brood (het ongezouten filone of het typische met Toscaanse olijfolie overgoten fettunta).

 

De kruiden, cacio (pecorino, schapenkaas), pappardelle, pici (pasta), pesce (vis), carne (vlees), cantuccini (amandalkoekjes) passeren allen de revue.
Wie heeft er bijvoorbeeld niet gehoord van de Bistecca alla Fiorentina, de Chingiale (wild zwijn) of de Rostinciana (ribbetjes)?

 

Saluti,

Stefano

Umbrische avonden 2013


De bekendste producten uit Umbrië zijn ongetwijfeld de truffel en de donkergroene olijfolie. Naast de culinaire feestelijkheden heeft Margaret Breukink (kunsthistoricus) iets vertelt over de Etrusken en wat er aan kunst te zien is in Umbrië. Dank voor jullie komst.

 

Saluti,
Stefano